fbpx

Voor ouders/verzorgers van (minderjarige) medewerkers

Een (minderjarige) jongere waar u verantwoordelijk voor bent werkt bij een van de ondernemingen waarvoor wij de salarisadministratie voeren. Als organisatie bieden wij al onze medewerkers de mogelijkheid om salaris te ontvangen in bitcoin, maar voor minderjarige medewerkers geldt dat de ouder(s) of voogd(en) hiervoor toestemming moeten verlenen.

 

In de praktijk betekent dit dat, op het moment dat wij het verzoek van een medewerker krijgen om hier gebruik van te maken, wij een bijlage bij de arbeidsovereenkomst zullen voorbereiden. Die wordt door zowel door u als door de medewerker getekend. Hierna gaan wij over tot het uitvoeren van het verzoek.

 

Wij adviseren om de hoofdpagina goed door te lezen en ook te kijken naar de pagina waar de informatie voor de medewerker staat, daar is namelijk al veel informatie terug te vinden. Doe echter vooral ook zelf onderzoek!

 

We vinden het belangrijk om te benadrukken dat we deze mogelijkheid enkel bieden voor het deel van het salaris dat boven het minimumloon valt en eventuele fooien wanneer deze via dominos.nl worden gegeven. Dit is wettelijk verplicht en ook wel zo verantwoord!

 

Specifiek voor de situatie van minderjarig medewerkers willen we nogmaals benadrukken dat het vermogen van minderjarige kinderen bij ouder(s)/voogd(en) in box-3 bij de bezittingen kan moeten worden opgeteld. Dit is iets wat soms over het hoofd wordt gezien. Maar let op: Elke persoonlijke situatie kan net anders zijn, dus ook hierbij geldt, doe ook zelf goed onderzoek naar jullie eigen persoonlijke situatie en win eventueel advies in bij een accountant of fiscalist als er twijfel bestaat.

 

Op de website van de Belastingdienst zijn ook wat zaken terug te vinden die misschien een goed vertrekpunt vormen als u hier vragen over heeft.

 

Belastingdienst.nl: Cryptovaluta (zoals bitcoins)

Belastingdienst.nl: Bezittingen en schulden van uw minderjarige kinderen

Belastingdienst.nl: Belasting betalen over uw vermogen

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op! We zijn te bereiken via info@immensus.com of telefonisch op 030 752 2271. We helpen u graag verder.

Salaris in bitcoin

Wij zijn Immensus. Franchisenemer van 16 Domino’s vestigingen en daarnaast eigenaar van verschillende horecaconcepten. 

 

Ook bieden we backoffice diensten aan, waaronder salarisadministratie voor onze eigen ondernemingen en voor andere Domino’s- en horecaondernemers. Hierdoor kunnen meer dan 1000 in- en externe medewerkers kiezen voor een salaris in bitcoin! Op deze pagina’s vertellen we je meer over de mogelijkheden voor een bitcoin-salaris.